torsdag 9. oktober 2008

Ettermiddagskos

I dag var ein sånn dag, der me kom skeivt ut frå starten av. Det verka som om alle hadde stått opp med feil fot, og det vart mykje styr og stress for å koma seg ut dørene til rett tid. Resultatet vart at ho mor gjekk rundt med dårleg samvit og lurte på korleis me kunne få ein betre avslutning på dagen.
Svaret vart Eplepai!!!! Storebror elskar eplepai som han seier, og me andre synest ikkje det er så verst me heller;-) Så når barnehagedagen var over og yndlingsmiddagen til ungane fortært (Kvitløksfiskekaker og makaroni) fekk storbror vera med og baka eplepai. Som de ser vart nokre epler fortært undervegs. Eplene kom frå det store, gamle epletreet i hagen på hytta, så det var jo litt ekstra stas. Frøken dings var nøgd med å slikka vaniljekremen av slikkepotten, og me alle var fornøgde når me kunne kosa oss med varm eplepai og vaniljeis. Skikkeleg sunn kvelds!
Sidan mine husmorgener ikkje er spesielt oppegåande er oppskrifta svært enkel. Her i huset likar me kjappe, enkle og GODE kaker, og denne kaka er ein sikker vinnar. Sidan avslutninga av dagen vart utruleg mykje bedre enn starten, og alle var nøge når kvelden kom, legg eg ut oppskrifta her i tilfelle andre skulle ha bruk for litt kvardagskos:-) Oppskrifta har eg fått av ei veninne, så kaka vert herved oppkalla etter henne:

LENES EPLEPAI:
125g smør
125g sukker
200g kveitemjøl
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Rør sukker og smør kvitt. Ha i mjøl, bakepulver og vaniljesukker og kna saman. Deigen vert litt tørr. Kna ut i paiform. Ha ein pakke vaniljekrem over. Rasp 3 - 4 epler over og strø sukker og kanel på toppen.
Steik nederst i ovnen på 180 grade i ca 40 min.
Nytes varm med is eller krem.

Bon apetitt

6 kommentarer:

Miamor sa...

Velkommen til bloggverden du!! Flott med flere fra Hordaland!!
Stiilig at du driver kaffebar da...er egntlig sykepleier jeg og, og drømmer om å gjøre noe mer kreativt!!

Storejenta mi har vært på baristakurs...håper vi får nytte av det! ER ELLERS LITT KJEDLIG I KAFFEVEIEN JEG DA...KAFFE MED MYYYE MELK..HESLT VARM OG IKKE STEAMA!!

Ha en super dag og nyyt helga!!!
Det er så irriterende å måtte stå opp, som 7 åringen min sa i dag!!!

Anette sa...

Det er så fint å gjøre noe ekstra på hverdagene, poeng til deg! Jeg sitter på jobbe og har sneket meg innom, men nå skal jeg rette diktater...God helg!

Blåbærpai sa...

hehe! Ja slike topper kjenner eg til! Oioi! kor irriterende det er!

Så deilig med eplepai! god helg til deg!

Merete sa...

Mmmmm..ser kjempegod ut den eplepaien din!! og takk for at du deler oppskrift :o) den skal garantert prøvast ut!!
Ønsker deg ei knallfin helg med masse kos..

Lisemoren sa...

Hei. Eplepaien din så nydelig ut. Skal prøve den. Jeg baker mye, men det blir jo mest i helgene. Jeg er også ny på blogg, vet ikke hvordan jeg skal legge til linker ennå jeg. Men håper på snarlig teknisk hjelp. Titter nok innom deg igjen. Ha en fin kveld

Lisemoren sa...

Takk for hyggelig hilsen. så fint at syntes lego innlegget var fint. Var veldig i tvil om jeg skulle blogge om det, men slo til. Nå holder vi på å lage himmelsenger til slottet hennes, og det skal jeg blgge om når det er klart. Ser bra ut foreløpig. Dere har jo også et nydelig dukkehus ser jeg. Takk for tipset med linkene, Skal prøve meg frem. Kjekt at du vil ha meg på listen din, jeg linker deg også dersom jeg får det til. Morro denne bloggingen.