mandag 20. oktober 2008

Kosestund

Her ser de kva eg og storebror kosar oss med om kvelden. Etter at frøken dings er i seng, er det tid for vår litle kosestund. Då hentar me fram den store boka om Knerten, kryp opp i godstolen og kosar oss med Anne Cath. Vestly sine koselege historiar om lillebror og Knerten. Det er såååå kjekt no når han har vorte stor nok til at me kan kosa oss med bøker som består av meir enn 3 setningar på kvar side. Eg er ein lesehest sjølv, og håpar at ungane mine skal få same gleda over bøker som eg har hatt.
Må tilstå at eg er litt tvilande til barneoppdraginga i desse bøkene, men det er kanskje meg det er noko i vegen med. Oppdaga no når eg las for storebror, at lillebror berre er 4 år gamal, og når då mor let han vera heime åleine, med eit glas vatn og eit eple på nattbordet då han var sjuk, synes eg kanskje det var å dra det litt langt. Ser ikkje for meg at eg kan stola nok på storebror om nokre månader til å la han vera åleine heime. Hadde vel heller ikkje klart å gå i frå ein liten tass med høg feber. Men, men alt går jo bra til slutt, og det er jo berre ei barnebok:0)
Me kosar oss i alle fall med denne lesestunda på kvelden. Den er gull verdt på dagar som av og til kan verta travle for både liten og stor. Når storebror kryp godt inn i armkroken, og krøllar seg saman, klar for dagens kapittel, er det ei lukkestund for ho mor. Ha ein flott dag. Her bles kulingen rundt hushjørna, og regnet høljar ned. Skikkeleg haust og stearinlys ver.

6 kommentarer:

Siren sa...

hehe...er helt enig med deg, ville aldri forlatt min lille knerte alene hjemme med feber, men vi får trøste oss med at det er en barnebok! :)
Om du virkelig har lyst til å dra til Venezia, så vurder det seriøst...du vil aldri angre på det. Unngå høysesongen fra mai til september, så vil du nok få en uforglemmelig opplevelse!
:)

Solveig sa...

Hm, litt rart ja!
Ikke alltid det henger sammen med hva man ville gjort..
Lesestunden er dagens høydepunkt for de fleste barn:) Husker vi slåss for å sitte nærmest mamma og boka da jeg var liten! Hehe..

Så dumt å høre at du og sliter med migrene,men bra du har tabletter som hjelper deg:)
Jeg har prøvd alt av medisiner,og behandlinger i 7 år, mye tid og penger. Og ingenting virker, smertestillende fungerer dårlig, det som kan funke er jeg allergisk mot. Så da prøver jeg bare å gjøre det beste ut av det:) Bruker jo mye tid hjemme, så da er det vell enda viktigere å ha det koslig hjemme:)

Ønsker deg en fin mandags kveld;)

Anette sa...

Er ikke det gode stunder!!Her i huset er vi storforbrukere av bøker og lydbøker. Knerten får du på lydbok hos bokklubben...også Ole Alexander. Ha en fin kveld!

Blå-hvit samlemani sa...

Det var merkelig i "gamle dager". jeg leser Ole Alexander for minstemann ( har lest dem for alle ungene) Ole A blir syk og ligger på sykehus i lengre tid. Mor må ta trikken for å komme på besøk. I tillegg deler Ole A rom med en eldre mann...

hmmmm.... Det hadde ikke jeg gjort. Det er helt sikkert!

Lisemoren sa...

Så koselig dere har det. Å ha barn er en kostbar gave, selv om det kan være strevsomt. Heldige gutten din som får en så fin stund med deg hver dag. Jeg leser fremdeles for mine store, men de har stadig vekk lest flere kapitler videre etter på egenhånd. Så det er ikke spøk å henge med lenger. Innimellom vil de heller lese selv. Nyt det mens de er små sier jeg.

Susanne sa...

Husker godt knerten-bøkene fra jeg var liten:)
Det er koselig å lese sammen med barna:) Vi har lest endel i kardemomme.bøkene og ellers litt i gummi-tarzan.
Jeg har lenge gledet meg til han er stor nok for Narnia-bøkene. Har lest alle selv, og synes de er helt fantsatiske! Nå er eldstemann 6 år, og tror nok vi snart kan lese Narnia nå:)