tirsdag 21. oktober 2008

Me har fått besøk............


...........og eg har IKKJE invitert............... Mus er jo forsåvidt søte, men eg har aldri hatt lyst på mus som kjæledyr, men no har altså hr eller fru husmus flytta inn hos oss. Høyrte at ho pilte att og fram over hovudet på meg i vaskekjellaren i går, så travelt har ho det. Kva ho styrer med er eg litt usikker på, men det innebærer ein del gnaging. Spesielt under oppvaskemaskinen på kjøkenet er det eit eller anna som fristar. Ho gneg som om ho skulle fått betalt for det, men eg har IKKJE hverken invitert eller betalt ho for å dukka opp i mitt hus........

I natt då frøken dings hadde bestemt seg for å gjera alt anna enn det ho burde gjera, nemleg sova, jobba frøken husmus iherdig inne i veggen. Eg kunne formeleg kjenna at blodtrykket steig til uante høgder av fleire grunnar......So no syng eg saman med Herborg Kråkevik: "Her i mitt hus, kan eg finna både glasskår og mus.." Jada, det kan eg heilt sikkert.


Krigen er i gong. Eg har sett ikkje mindre enn 4 musefeller fullstappa med svidd flesk i sokkelen under oppvaskemaskina. Mus er jo konstant svoltne, så før eller seinare må vel duften av flesket lokka musa inn i fella. Til alle dyrevernarar som no synes eg er frykteleg stygg med musa, kan eg lova deg at normalt sett er eg ein dyreven, men inne i mitt hus vil eg ikkje ha leigebuarar av denne sorten. Når eg hentar ungane i barnehagen i dag, skal eg slå til på tilbodet om ein kattunge. Har jobba iherdig for å overbevisa husbonden om at ein katt er koseleg. Trur dette var argumentet som skulle til, då kattar trass alt har mus på menyen. I krig og kjærleik er alt tillete. Eg snakka med skadedyrbekjemparen i går, og han kunne i allefall trøysta meg med at dersom det sprang fort over hovudet på meg var det mus og ikkje rotter. Hurra.
Bileta er lånt frå : www.musefeller.no www.timetosow.com

9 kommentarer:

Jeanette sa...

Ush! ikke hyggelig...håper du blir kvitt d fortete enn fort!!!
Lykke til med musejakten:)))

Jeanette sa...

Skulle være fortere....
går litt fort unna her serru..fotball og spinning!:))

Anette sa...

Stakkars ,stakkars deg! Jeg HATER de krypene, har fobi faktisk. Vi har rotter....utenfor :-(. Så nå er det gift i alle bokser rundt huset..

mali-mo sa...

Urk...det der er ikke så veldig festlig nei. Vi tok en mus i uken under kjøkkenskapene, i sokkelen, i fjor. Merkelig nok flyttet de in en og en, og gikk i fellen alle som en. Nå når vi bygger om skal veggen bli musesikker! Et tips er fårepølse. Det slo iallfall an her.... Lykke til med jakten og takk for koselig kommentar inne hos meg!

Solveig sa...

Huff, dette var ikke bra!
Sånt vil man ikke ha i hus.
Synes de er søte,men man skal ikke ha de inne.. Håper det ordner seg fort:)

god natt og ha en fin onsdag!

Liv Elin sa...

Heihei - takk for hyggelig hilsen i bloggen min ! .)
Mus er søte små dyr - men ikke innomhus nei ! Håper dere blir kvitt luringene snart !

Ellers en koselig blogg du har her - så flotte ullfiltskjoler/vester du har laget til barna dine !

Ønsker en hyggelig kveld videre!
Husrom & Hjerterom

Anette sa...

Huff, de søte små...Godt du bor "to hus ,tette i tett". Skal jobbe i ettermiddag jeg og, konferansetimer. Så er det rett hjem til kveldskos og stearinlys...! Vet du, tror alle kan sy et sånt forkle, så om du klarer å tre i tråden på maskinen...:-). Minsten har kviknet til nå, og ville ha mat. Ikke kastet opp på noen timer nå, så jeg har håp!! god bedring til dine små også!Kan du sende over en latte....

alvens kreative hjørne sa...

Hei :-)

Tusen takk for oppmuntrende kommentar på siden min :-) Skal og må tenke at dette går bra :-) Og huske på at legen trossalt var positiv :-) Nydelig ting du viser på bloggen din :-) En veldig koselig blogg :-) Ha en fin kveld :-)

Lisemoren sa...

Stakkars deg da, mus er ille å ha i huset. Men nå får dere jo katt, og det ordner seg nok. Fattigmannsorkideene mine kjøper jeg bare i frø. Rimeligste pakke i fargeblanding. De kan plantes direkte ut i mai, og for meg har de kommet som et skudd to sesonger på rad.Du strør dem bare utover og raker litt i jorden før du vanner. De er ganske tynne og henger seg lett utover, så det er lurt å plante dem foran andre ting. Passer også i urner og langs kanten på murer for eksempel. Den på bildet mitt må ha sådd seg selv fra i fjor, for den hadde blandet seg med klematisen og erteblomstene mine, og der har jeg aldri plantet denne typen.Den er ganske skranglete, jeg er ikke flink nok til å gjødsle. Men men. Hyggelig å høre fra deg. Jeg har ennå ikke klart dette med å legge inn favorittlistene på siden av bloggen, selv om jeg har fått det forklart. Men jeg skal prøve å konsentrere meg skikkelig en av dagene, så får jeg det nok til. Det er så mye gøyere å blogge og lese andres hos andre. God natt til deg.