fredag 12. desember 2008

Tutteslutt, pepperkakeby og stovegardiner

Då har eg våga meg inn i blogglandia att. Har gløtta så vidt innom dei foregåande dagane, men skunda meg ut att, i redsel for å verta sitjande fast. Av ein eller anna rar grunn vert ofte dei 5 minutta eg skulle bruka her inne til både 10, 20, og 120 om eg ikkje passar meg, og i desse førjulstider er det mykje som skal gjerast......I dag har eg for eksempel rydda i kjøkenskuffer og skap. Utruleg kjedeleg, men det måtte gjerast, og eg er sååååå fornøgd med å kunna opna skapdørene utan å vera redd for å få noko i hovudet. Så fornøgd, at eg har feira med å henga opp dei nye liftgardinene i stova;)


På onsdag var me jo i Bergen og gav tutten til Gullfiskane. Storebror er over gjennomsnittleg interesert i alt som lever i sjøen/vatnet, så det å kunna gje fiskane tutten syntes han var ganske kult. Me fotograferte, applauderte og roste han opp i skyene, og det rare er at det har gått nesten smertefritt. Han har fellt eit par tårer, og seier av og til at han savnar tutten, men det er det. Hadde eg visst det skulle gått så greit skulle me gjort dette for leeeeenge sidan:)


Pingvinane vart det store høgdepunktet den dagen, og frøken dings sytes det var fantastisk spanande å sjå dei symja forbi.Etter akvariet tok me turen til pepperkakebyen. Eg har ikkje sett den tidlegare, og eg er storleg imponert. Er du i nærleiken anbefaler eg absolutt eit besøk. Ungane storkoste seg, og var spesielt imponert over toga som køyrde rundt. Er det nokon som kan forklare kvifor tog liksom høyrer jula til forresten??????
Til slutt har eg våga meg til å leggja ut to bilete frå sofakroken vår. Som de ser har eg fått liftgardiner på plass, og er kjempenøgd med det. Dei raude putene kjøpte eg på Skeidar til 50%. Eg såg på dei i sommar, men syntes dei var litt dyre, men no slo eg til. No til jul passar dei jo godt inn, og når eg har lyst på lysare puter flyttar dei opp i den raude sovesofaen på loftsstova. Dei kvite putene de skimtar har eg arva etter ei tante, og har gamle handbroderte putetrekk:) Eg syntes sofakroken vart akkurat passe julete med dei raude putene, djup lilla løpar, kvit asalea og ei skål mandariner. Vil ikkje ta det heilt ut før jula kjem;)


Som de ser av bileta har me akvarium. Det er jo ganske dominerande i stova, men eg synes det er kjempeflott. Me har eit 350.l hjørneakvarium som akkurat no er neste punkt på vaskelista mi. Men å innreie akvarium vert nesten som å innreie eit rom, utruleg kjekt å skape nye landskap. Kanskje det vert eit innlegg ein gong;) Eg skal legge ut fleire bilete frå stova vår når eg har fått opp dei nye gardinene i "spisestovedelen", som faktisk ser ut som ein del av stova etter at kontoret endeleg kom på plass, og når eg har fått flytta pianoet mitt over frå naboen. Det har eg venta på i 3 år, og no skal det endeleg skje:) Ha ei god natt:0)
7 kommentarer:

Lisemoren sa...

Så kjekt å se stuen din. Stilig akvarium. Liftgardinene var lekre. Det er kjekt å se at jeg ikke er den eneste mammaen som har praktiske farger på salongen. Men barn er det ikke bare bare med hvitt, selv om det er lekkert. Så flott at tutte stoppen har gått fint : )

Kaffekos sa...

Så koselig familidag dere har hatt i Bergen da. Var på besøk til Akvariet ifjor, og det var stort for de små. Da hadde de også eddekopputstilling. Ingen hit for na mor nei....:(
Koselig stue du har, ikke alltid like lett å få det til med småunger, men vi får bare gjøre det beste ut av det;)
Ha en fin kveld.

Vibeke sa...

God kveld :o)

Skal gi oppdateringer på hvordan det går med den brune klumpen min....Håper at den vil blomstre etterhvert, ser et lite "tegn" på den nå!
Ønsker deg na nydelig 3 søndag i advent som snart er her :o)

Nattaklem

Vibeke sa...

Litt skrivefeil ser jeg...fnis

Guttemamma sa...

Har holdt meg unna et par dager jeg og...problemet er jo da bare at det tar sånn tid å oppdatere seg...Deilig å se at det ikke bare er meg som ikke har hvit ektorp sofa...klem fra Anette

Solveig sa...

Så koslig dere har hatt det!
Kjempe flink gutten din da:)
Takler tutteslutt veldig godt må jeg si;) Det er sikkert kjempe godt for dere!

Så koslig å se stua di da!
Du har det jo så fint, og hjemmekoslig sånn som jeg liker det:)

Anonym sa...

There's definately a great deal to learn about this topic.
I really like all the points you have made.

Look at my website: ruletka online