lørdag 20. desember 2008

Det nærmar seg.......

Jula rykker satdig nærare, og det er lett å føle at ting veks ein litt over hovudet. Men i år har eg rett og slett bestemt meg for ikkje å la meg stresse!
Kvar gong tanken på alt eg SKULLE ha gjort dukkar opp, nektar eg å gi etter, og ser på alt eg faktisk HAR gjort. Som for eksempel å pynte inngongspartiet;) I tillegg tenker eg at om ikkje alle kakene er i boks (bokstaveleg tala) så vert me sikkert mette likevel. Det er jo ikkje det jula handlar om......Me har lett for å klaga over kor travelt me har det før jul, og kor mykje me MÅ gjera før der er jul, men det meste vel me jo heilt sjølv....Så som sagt, i år nektar eg å la meg stresse. Kanskje bakar eg litt til, på mandag skal eg vaska så mykje som eg rekk medan ungane er i barnehagen, og resten får vera som det er;) I år skal eg NYTA jula, med eller utan sju sortar og støv i krokane;) Pakkane er nesten i boks, og dei få som er att ordnar eg i dag eller på mandag. Med juletre, dukar og julepynt på plass, senkar nok julefreden seg når pinnekjøtt lukta sprer seg på julaftan. Når far i nabohuset les juleevangeliet, og me alle syng første verset av ; Mitt hjerte alltid vanker, etterpå. Då skal eg la freden senka seg, og huske at det er det som er JUL

Mitt hjerte alltid vanker
i Jesu føderum
Der samles mine tanker.
som i sin hovedsum.
Der er min lengsel hjemme,
der har min tro sin skatt.
Jeg kan deg aldri glemme,
velsignet julenatt.

4 kommentarer:

Himmel & Hav sa...

Den innstillingen der liker jeg...
Tror det er vi kvinnene som lider av det der må gjøre førjulsstresset. I år har jeg mammaperm. menhar ikke rukket så mye vasking likevel, men bryr meg egentlig ikke. Det er jo så mørkt at det ikke vises og så blir det jo fort skittent igjen av glitter og osende stearinlys. Så enig med deg:)

Lisemoren sa...

Så fint det hørtes ut med far i nabohuset som leser jule evangeliet. Mitt hjerte alltid vanker er en av de fine julesalmene, jeg er veldig glad i den, men så er det mange jeg liker også da. Vi synger alltid Det lyser i stille grender flerstemt mens min søster spiller til, da er det jul for meg. Jeg lar meg stresse litt, men det er mest mentalt stress. Nå er det bare kos igjen heldigvis. Så fint du har pyntet utenfor. Det har jeg også gjort, men her blåser det sånn at jeg stadig må redde pynten. Ha en flott lørdag : )

lavendel mio sa...

Helt enig! Her i huset leser vi også juleevangeliet og går i rundt juletreet,sikkelig høytid.Dette vokste jeg opp med også,gode minner som jeg igjen formidler til mine barn:)Det var dette budskapet da som mange helt glemmer i denne kjøpefesten.Her i huset veit barna hvorfor vi feirer jul, og det har de lært i heimen og ikke på skole eller barnehage.

Ha en flott helg:)

Guttemamma sa...

Kloke ord!!! Prøver virkelig å ikke la meg stresse jeg og..., og klarer det til en viss grad. Bare gulvvasken som mangler her, puss juletrepynting som vi alltid tar lille julaften. Guttene har fått et tre oppe, som ble pyntet i dag. Ønsker deg g dine en strålende julefeiring!!! Varm klem fra Anette