lørdag 2. mai 2009

Sannhetens øyeblikk....

Etter å ha humra og ledd over emmeline sitt  innlegg om bunadspolitiet, innsåg eg at tida var inne. Det var tid for å opne dei stengde skapdørane, stikke handa inn og ta ut noko av det kjæraste eg eig - bunaden!

hardangerbunaden                                                 Biletet er henta frå Dagbladet, og er diverre ikkje av meg og husbonden;)

Dette burde jo ha vore årets høgdepunkt, og eit etterlengta vårteikn. Eg er nemleg svært glad i Hardangerbunaden min, og elskar å gå i den. Mai, vår og tid for å ikle seg bunaden, Jippi!!!!! Det er berre det, at inne i dette skapet skjer det mystiske ting. KLÆR VERT MINDRE!!!!!!! I år hadde eg ei svært reell frykt for at dette hadde skjedd med bunaden min. I fjor hadde eg nemleg nett gjordt ein skikkeleg innsats i forkant av bikinisesongen, og bunaden hadde faktisk vorte FOR STOR inni skapet. Eg avla eit høgtidleg løfte om at bunaden skulle syast inn, og ALDRI meir leggast ut att!!!! Eg innser no at det er mogleg at dette vart gjort i gledesrus, og kanskje i fravær av realisme.

slanking

Det er ei stund sidan eg innsåg at dersom eg skulle ha bunad på 17. mai, måtte noko gjerast. Anten måtte eg , A: Kjøpe ny bunad, B: Sy ut att bunaden eller C: Ta skeia i ei anna hand, dvs leggje skeia vekk og sette lokket på isboksen. Sidan både A og B var heller uaktuelle, har internett Grethe fått eit nytt medlem og Hennig Olsen is hatt nedgong i issalget på Vestlandet, men var dette nok???????

1_5729339!img5729292

I dag var sannhetens øyeblikk inne, og bunaden kom på. Inn med magen, ( Det er berre det at då kjem pupene fram, ikkje særleg gunstig...) hold pusten og start med å lukka hektene. Då innser eg det! Eg får bunaden på, eg kan puste, men behageleg....eh nei...........Her må lokket på isboksen limast fast om eg skal føle meg bra på 17. mai. Problemet er berre at det høyrest lite forlokkande ut. Brått hugsar eg noko eg såg på ein butikk hin dagen: Trinny og Susannas magiske underbukse! Gå ned ein størelse umiddelbart! Ein lekker liten sak som går frå nett under pupene og ned på låra! Alt eg kan tenka er ;Må ha, må ha!!!!

TS-52618_4_medium_1

Så no har eg sett meg ned i godstolen med ein kopp kaffi og litt konfekt, og gledar meg til å ta på meg bunaden 17.mai, medan Trinny og Susanna held magen på plass! Bunadspolitiet kan då ikkje ha noko problem med kva ein har under bunaden, eller kva trur du emmeline????

Ha ei flott helg:0)

Alle bilete lånt frå Google og Kvasir

8 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Hehe, du skal se at bunadspolitiet snart begynner å løfte på stakken også ;)

Kos deg med kaffen og med bunadsesongen.

LIVS LYST sa...

"To hus tett i tett" det var et barnetv-program når jeg var mindre! Så det navnet gir meg koselige assosiasjoner!!

Ha en fin dag!
Hilsen Ljo

Ann-Cathrin sa...

Hehe den var lur!! En sånn kunne jeg tenkte meg og:) Forresten, damen med bunad vet jeg godt hvem er! Hun er en tidligere arbeidskollega av meg og heter Siv:)

Crinoline sa...

Festlig innlegg.Det samme har skjedd i vårt klesskap også....Ønsker deg en fortsatt fin helg.

Guttemamma sa...

Fantastisk innlegg,Henriette. lo høyt her jeg sitter:-) Trusene ser jo ut som et funn....,men du får ta med luktesalt for sikkerhetsskyld...klem

Veronica sa...

Hehe. Genial truse da!
Tror vi er flere som trenger slike for å komme inn i diverse fin klær:)

kos deg med konfekten!

Lisemoren sa...

Ja nå lo jeg også godt. Jeg har selv plutselig, ja nærmest over natten, da jeg ble bittelitte granne 40 her i vinter, begynt å legge på meg selv. Fra å være skranglete hele livet og altfor tynn, begynner jeg nå å ligne faretruende på en due. Til å begynne med syntes jeg det var storveis, jeg sluttet å fryse hele tiden og fikk en frodig figur. Men nå har det gått for langt og jeg har selv limt lokket ikke bare på isboksen, men det aller meste. Min bunad ble sydd ut i fjor, og etter tre månder med null sukker og dermed null farge på dagene (de blir grå når du slutter å kose deg) vurderer jeg nå om jeg skal være glad i meg selv som jeg er, eller blir, og begynne å kose meg igjen. Vi får se.

Men du, de der hold inn greiene prøvde jeg under en lekker kjole på en fest, og det kan jeg bare si, de virker utmerket - så lenge du står - men da jeg satte meg ned skjedde merkelige ting med spilene og jeg så plutselig høygravid ut. Kanskje du skulle teste det ut litt sånn på forhånd. Det gjorde ikke jeg, men det var heldigvis lite sitting der jeg var. Huff, dette ble en lang hilsen. Lykke til fra en annen bunadsglad blogg venn : )

Villblomsten sa...

Hei :-)

Har du kjøpt en sånn Trinny og Susanna greie ??

Vil vite om det funker :-) ;-)