onsdag 6. mai 2009

Mmmmmmmm……………..

I dag har eg gjordt noko eg har tenkt kvart år at eg skulle gjera, men aldri somla meg til, nemleg hausta Rabarbra. I eit bortgøymt hjørna bak garasjen står denne flotte Rabarbraplanten

Henriette 015

Her foreviga etter at eg har hausta Rabarbraen. Planten står i enden av “ruskedungen” som me kallar han, og er den staden me kastar graset når me slår plenen, og diverse anna hage og komposteringsavfall endar og her. Ideelle forhold for Rabarbra.

Henriette 016

Dei enorme Rabarbrabladene vart kasta på staden, og berre stenglane fekk bli med inn.

Henriette 013

Som ein bloggar med respekt for seg sjølv, burde eg jo ha plukka Rabarbraen i ei yndig, kvitmalt korg, medan eg sjølv var ikledd kvit, vintage blondekjole og Noah Noah sandalar. Men eg har diverre verken korg eller vintagekjole, og det hadde nett HAGLA kraftig, så det vart slagstøvlar, genser og Kiwi pose i staden…..Her har eg faktisk rensa halvparten av Rabarbraen allerede, så det skjønar at det var ein del å ta av;)

Henriette 014

Skalet på Rabarbraen kan ver fint det og…….

Henriette 012

Ingen ting slår ein god Rabarbrapai. Etter å ha rensa Rabarbra i 1 time syntes eg at det var tid for litt belønning, så eg stal Ikea paiforma til frk dings, akkurat passelig til 1 person, og miksa ein full fart pai.

Henriette 022

Hakka rabarba, tømte sukker blanda med litt potetmjøl over. Dryssa eit litt tjukt lag kveitemjøl på toppen, litt meir sukker (unnskuld Grethe Rodhe, skal gjera det betre neste veke……)og nokre klattar med smør, og inn nederst i ovnen på 200 grader i ca 15 min, og VOILA:

Henriette 023

Nydeleg pai, servert med eit par kuler Dream vaniljeis, og pynta med mynte, eller Nana som mannen min seier – BON APPETITT.

(Jada, eg veit det er 17 mai snart, og at Trinny og Susanna ikkje kan gjere heile jobben, men ein må jo kosa seg litt og………)

14 kommentarer:

Veronica sa...

Den paien så kjempe god ut!
Ble fristet til å snike i mamma sin hage etter rabarbra nå.. Er jo så godt!!

Ha en fin, fin onsdag videre.:)

Brocante sa...

Hei - nam nam.... Jeg sparer mine til 17. mai! Men da skal jeg ha kald rabarbra suppe med kremdott!

Guttemamma sa...

Jeg sladrer ikke til T&S...rabarbrapai er bare så supergodt,vi har i hagen vi også. (ja ikke paien da..)
Herlig skrevet av deg...

Guttemamma sa...

...og glemte å si,mannen min er visst både hetero og som andre menn flest...:-)

Guttemamma sa...

nei,nei Henriette,forsto hva du mente! Min mann bryr seg overhodet ikke,MEN kjøper gjerne ting til meg han vet jeg liker. Og da pleier vi å si "homo??" på tull...

Anita sa...

Det var løye nå når eg leste om rababraen din i dag...eg har nemelig vært hos naboen tidligere i dag og fått med meg ein klump med rababra...på rot...Har alltid ønska meg dette i hagen....så eg tenkte; litt lite lurt og ta avlegger nå, når de fullt utvokste...men, men, tenkte at til neste år, blir det bra med rababra...

Men nå har eg nettopp vært ute og henta coop-posen min (hehehe, ikkje kiwi her) med rababraen...og holder på å renske dem....så skal eg jaggu meg prøve meg på å lage pai etter din oppskrift i morgen!

Klem Ada

silje-sin sa...

Den så nydelig ut!! Kan man plukke rabarbra alt nå altså? Det visste jeg ikke! Da får jeg besøke pappa en dag:) Ha en flott kveld! klem fra silje.

NestenPerfekt sa...

det var tidlig.... men det er kanskje på tide å sjekke kossen min egen rabarbra har det rundt hushjørnet - paien såg kjempegod ut - takk for tips...

Jeanette sa...

Nam det såg godt ut! :) tenker tilbake til barndommen da vi gikk med sukker skål og dyppet rabarbra`n i :) :)
Klem j.

Liv Elin sa...

For en koselig blogg du har her - har ikke vært innom deg før tror jeg ....i nabokommunen og alt jo ! :)
Rabarbrapaien så skikkelig fristende ut - og hadde vært kjket å prøvd å durke egen rabarbara i hagen. Er den vanskelig å dyrke - synes du ?
Kombinasjonen rabarbra og jordbær er jo såå godt !

Koselige og stemmningsfulle bilder du har her !
Håper du har en flott vår på Stord! :)

Lisemoren sa...

Kos deg du, og la slankedamene seile videre alene på knekkebrødet sitt, he,he. Rabarbra er nydelig, og paien din så himmelsk god ut. Jammen er det mildt hos deg, her er ikke rabarbraen kommet så langt ennå : )

Bildene var nydelige og, flotte farger.

Villblomsten sa...

Mmmm... det så kjempedeilig ut :-)

Jeg må bare spørre :-)
fikk du tid til å gå ut å handle en sånn du vet ? :-)
( Trinny & Susanna "underbukse" )

jeg er såååå nyskjerig på om det funker :-)
( vil ha - vil ha )
:-)

Tante Mimmi sa...

mmmm! alt eg går glipp av i slike travle mai dagar... såg du flagget var oppe til 22.15..då ringde naboane på toppen...! Bløsj!
Då hadde manne kolapsa for lenge sidan!
Posten- ja takk! Ikkje rekningar- dei kan liggja!(innbrotstuvar lyt du og hamla opp med!)
I dag kjenner eg at nokre fleire varmegrader det treng ikkje væra dumt! (Hadde ikkje vore like enkelt med plenen din i dag..)(Tar du fleire?)
See you!

Dentinista sa...

Tudelu!!

Laget to små paier, a la deg, igår til Dentinmannen og meg. Brukte eple og jordbær og sukker og mel og smør og hakkede mandler og litt mørk sjokolade. kokosis gjorde også susen!

God helg!
Klemmm