fredag 30. januar 2009

Eg har sydd!!!!!!!!!!!

For dei som kjenner meg er dette faktisk ganske sensasjonelt. Eg har nemleg knapt rørt ein symaskin sidan ungdomsskulen, og det er så lenge sidan, at deg vel å ikkje tenkje på det.......Men no har det seg slik at i bloglandia vrimlar det av kreative, syglade sjeler, og eg har tenkt stadig oftare: Kor vanskeleg kan det vera??????

Dette kombinert med vissa om at det på loftet stod ein symaskin, som min snille mann kjøpte til meg ein gong, sikkert i håp om at eg skulle hiva meg over han og produsera dei mest fantastiske kreasjonar, fekk det til å klø i fingrane. Som om ikkje det var nok, har det dei siste 3 åra lagt ,ikkje ein Tilda materialpakke, men 2 stykker i "hobbykorga" på same loftet. Av ein eller anna grunn har eg trudd at berre eg kjøpte dei, så vart dei nok på mirakuløst vis ferdige. Dette har ikkje skjedd, så NO var tida inne. Første prosjekt er dette:

Bilder Januar 284

Så no har eg sett meg ned med symaskin, nål og tråd, sydd, brodert og stappa, og kanin nr 1 er nesten ferdig. Litt skeiv og skakk, ulik størrelse på både armar og bein, stripene i kjolen feil veg, og utan hatt! At kanina manglar hatt, er rett og slett fordi eg ikkje fekk til og laga hatten! Ikkje skønar eg korleis det skal gjerast, har prøvd to gonger, men begge mislukka, og til slutt gav eg opp. Då var forsovidt klokka 01.00, og sengetid, men blodtrykket var sikkert ikkje foreneleg med å prøve og sove. Eg var allerede rimeleg heit etter å ha slost med å sy rosene, men dei fekk eg i alle fall i havn til slutt. Her er prøvekanina:

Bilder Januar 281

Eg trøystar meg med at reaksjonen til frøken dings var akkurat som håpa då ho såg kanina i dag tidleg: "Min, Eg vil ha den!" Har eg nok stoff, skal ho få denne til å leika med, så skal eg sy ei ny til Girlanderen, for dette var trass alt gøy:) Og hatten SKAL eg få til, berre vent og sjå.

No skal eg bake Pizzaboller og pakke sekken. I helga skal eg og ungane + svigerinno, (ho har konkludert med at skal ho byrje og bLogge vert blognamnet nettopp svigerinno. Eg seier berre; kom igjen!) og to av ungane på hytta og jobbe. Me held på og pussar opp heile huset (frå 1950) og drøymer om ein skikkeleg sommarhusfølelse. I helga skal me pusse golv, og knuse skap!!! Skal ta masse før bilete, og så håpar eg at det vert masse ettter bilete utover våren.

Ha ei flott helg:0)

10 kommentarer:

Rosa sa...

så flink! Den kanina vart jo riktig søt, og eg skjønar godt at jenta ville ha den :) Eg har òg symaskin på loftet, og har i likheit med deg handla inn til eit prosjekt, men foreløpig kjem nok verken maskin eller materialar fram i lyset - til det har eg altfor mange andre prosjekt :)

Syns det høyrest veldig modigt ut å ta _med_ seg ungane for å pusse opp - lukke til med det! Blir kjekt å sjå både før- og etter-bilder utover.

God helg!

SynnePynne sa...

Så kjempe flink du er, til ikke å ha sydd på så lenge har du ikke akkurat starta med et enkelt prosjekt, men det gikk jo kjempe fint, kaninen var flott!

Jeg har samme syken som deg, jeg har funnet frem igjen symaskinen, og tenker at kan de må jo jeg og klare. Har kommet så langt at sybordet er på plass med maskin oppå, stoffet er kjøpt og oppskriften på plass. Nå må jeg bare finne tiden :-)

Gleder meg til før og etter bilder fra hytteturen, er så masse inspirasjon å hente på slike bilder :-)

Ha en flott helg på hytta.

Dentinista sa...

God tur til dere1!!
Vi drar også til fjells, men på hotell, i mangel på hytte! Gleder meg til hyttebilder!!!
Klemm

mette sa...

Så herlig kanin! Det skal synes at det er hjemmesydd!

Vår lille hage sa...

Hei ! Jeg har ikke heller sydd noe særlig, men nå fått symaskin av min mann. Må bare sette meg ned og prøve på noen enkle puter f.eks.
Vi kan jo hjelpe hverandre..... Klem

Guttemamma sa...

SÅ flink du har vært, Henriette!! Håper dere koser dere på hytta og gleder meg til å se bilder!! klem

Lisemoren sa...

Den ble jo skikkelig fin. Skal si du er sta, og det er jo supert i slike situasjoner. Jeg lo godt da jeg leste om prosessen, skulle nesten tro vi var i familie, he,he. Den hatten klarer du neste natt du bestemmer deg for det, bare vent. Så spennende med hytteprosjekt, høres veldig kjekt ut. : )

Bea sa...

Så fin den ble:o)
Ikke rart frøkna ville ha den selv.

gleder meg til å se bilder fra hytta

klem fra bea

Drømmen om en eplehage sa...

To hus tett i tett, to hoder en tanke...

tusen takk og jeg blir glad av å se at det er flere med en liten bismak som tør å si ifra. Jeg har prøvd meg på den med å gi de til bare en og begrunne det skikkelig, også prøvd med bare å takke og gi de til de som vil. Føler den avgjørelsen jeg har tatt er rett for meg og så håper jeg at jeg ikke tråkker blå tær på noen. ;)

Sy kan du bare fortsette med, for det ser det ut til at du har dreisen på!

Kos på en søndag :)

Christine Louise sa...

Så utrolig skjønn kanin :)

Jeg er midt i et prosjekt med en tilda dukke. Tenkte samme som deg: Dette kan ikke være vanskelig..

Men det er litt vanskelig ;)

Har hvertfall fått sydd ferdig kroppen nå :)

Kjempe flott blogg du har :)