tirsdag 11. november 2008

Bestefar si kipe.

Denne kipa kjem i frå barndomsheimen til mor mi. For ei stund sidan skulle huset selgjast, og me fekk lov til å hente ting som me ville ha. Denne kipa stod i arbeidskjellaren, full av ved, og noko forsømd, men eg synes ho er kjempefin.

Då me fann ho mangla ho eit handtak, men far i nabohuset har igjen vist sine kunster, og har laga eit nytt handtak. I kveld kom han med kipa, med nytt handtak og ferdig mott behandla (2 dagar i frysen...)
Kanskje bestefar har bore høy i denne kipa, eller kanskje ho vart nytta til å bera mat til fjells når dei var med kyrne på beite. Bestefar ville vore 126! om han hadde levd enno, så her snakkar me om "gamle dagar". Eg må hugsa å spørja mamma kva dei brukte kipa til. Hvis nokon lurar, så var besteforeldra mine gamle då dei fekk mamma, og mamma var 45! då ho fekk meg - difor denne store aldersskeivheten. Eg er jo berre barnet på 34 år og 11 mnd.............
Kipa skal få plass på loftsstova mi, kanskje med puter og pledd oppi. På loftsstova skal alle dei gamle skattana mine få plass. Eg er glad i ting med historie, og har fleire ting eg skal visa dykk etterkvart.

7 kommentarer:

Guttemamma sa...

For et fantastisk klenodium!! Ta godt vare på det!! nei, om jeg hadde hatt døtre vet jeg ikke om det hadde vært så overdrevent rosa i heimen....,men jeg vet jo ikke da! Og du, fotball når egne barn spiller er utrolig moro!!! Ikke minst sosialt, en blir så godt kjent med de andre foreldrene og det er ikke mange gutter i en klasse som ikke spiller fotball...så det kan faktisk være litt vanskelig for e som ikke er med...den tid den sorg. Noe helt annet, KOS DEG MASSE I ATHEN!!! Klem,nå venter Grey's

Solveig sa...

Så heldig du har vært som har fått dette fantastiske minne:)
Og så flott den var!
Kan jo brukes til ganske mye og..

Klem fra meg:)

Lisemoren sa...

Så fin denne var. Min svigermor har slike i både barne og voksenstørrelse. Faren laget en liten til henne så hun ikke skulle bale sånn når hun ville være med i arbeidet (hun måtte jo ikke). Hun har den lille på hytten. De er veldig fine. Så hendy din far er da, og rask og. Det er mye god kunnskap som vil forsvinne med denne generasjonen og det er synd.
God tur til Athen : )

Nettelita sa...

Det er jo så koselig med sånne gamle ting med sjel.. spesiellt når det er arvegods fra egen familie! Så denne skatten må du ta godt vare på! :)
God tur til helga!
Klem

Solveig sa...

Stikker bare innom for å ønske deg ei super helg:D

Ingunn LGF sa...

Sånn en flott ting å ha som et minne! Som Solveig sa kan den jo brukes til mye.

Ha en fin helg, klem fra Ingnn

Tante Mimmi sa...

å, nydeleg! Eg kan minnast farfar gjekk rundt på slotten med slik på ryggen! Gode minner!
Shopping i dag ja! Var på trappa, hadde tenkt å slå av ein prat men den tok eg med mor sjølv! Fantastisk dame!
Det eg hadde på hjarte var at eg sleit med å få ut bileta, kan du berre legge dei med ein vanleg mail! ...og så har eg gløymt fargane på rommet! Eg skjemst, heng sånn passeleg med som du forstår! Send dei før du dreg!(din heldiggriiiis)