søndag 21. oktober 2012

Å seie hadet……………

 

I dag har eg sagt ha det til ei god veninne. I fem år har ho og familien budd her, men no reiser dei heim att til Tyskland.

Det har fått meg til å tenkje på kor viktig gode vener er, og kor lett det er å ta dei for gitt. Kor ofte eg tenkte på å stikke innom og ta ein kopp kaffi, og slå av ein prat, og så vart det ikkje noko av. Det dukka opp noko anna som gjorde at det vert utsett til “ein anna dag”.  Og så plutseleg er det å berre stikke innom ikkje mogleg lenger. Plutseleg inneber det å ta ein kopp kaffi planlegging, flyreiser og ferie. Plutseleg vert dei spontane besøka borte, og me er heldige om me treffest ein gong eller to i løpet av året.

Div bilder oktober 187

Det er langt mellom venner
Mellom venner står mange
bekjentskaper
og mye snakk.
Venner ligger som små lysende stuer
langt borte i fjellmørket.
Du kan ikke ta feil av dem.
.
(Kolbein Falkeid, 1978)

Eg ynskjer deg alt godt heime i Tyskland, og er glad for at me har eit vennskap som vil overleve avstanden. Eg gler meg til å drikke kaffi, anten i Tyskland, her eller i Beit Jala. Takk for at du er min ven.

Ha ein god søndag, og besøk gjerne ein ven du ikkje har sett på ei stund.

2 kommentarer:

Guttemamma sa...

Henriette, SÅ koselig å høre fra deg igjen!! Og jeg måtte lese flere ganger..., er du firebarnsmor blitt??? Wow, gratulerer!! Så utrolig heldige dere er! Hadde jeg vært yngre, skulle jeg gjerne fått fler...! Men jeg skjønner jo at dagene flyr, men håper du koser deg masse også!
Klem♥

Lisemoren sa...

Hei igjen og gratulerer med familieforøkelseine Nesten så jeg ikke kunne tro mine egne øyner (smiler) Ikke rart det har vært stille på bloggen. Jammen er dere tøffe, med to små så tett :)Men så er det jo også dobbel glede vil jeg tro. Skulle ikke sagt nei takk til en liten venn her heller, men det toget er nok gått, sukk. Håper du rekker å kose deg masse med dem selv om jeg jo skjønner at det er travelt. Heldigvis har du jo to store hjelper også i huset :)Da vi begynte å blogge var de de som var små, tiden flyr.
Veldig hyggelig å høre fra deg igjen.

Klem fra Lisemoren