tirsdag 8. desember 2009

Juleavslutning

På søndag hadde søndagsskulen me går på juleavslutning, og årets avslutning vart lagt til ein flott besøksgard . Sjølv om det var kaldt, var være ganske bra, og lyset var heilt fantastisk, så kameraet gjekk varmt. Dette biletet er av eldhuset på garden, der me fekk servert bålkokt kaffi.

Desember 09 052 

Garden var pynta til jul, og sjølv sauene hadde fått ei adventsstjerne i vindauga.

Desember 09 043 Døra til fjøset var pynta med krans, og inne stod det både sauer, kyr og endå til ein hest som venta på å verta klappa. Frk dings klappa sauer til den store gullmedaljen, og sjølv om ei av kyrne prøvde å gje ho ein smellkyss, syntes ho det var heilt fantastisk.

Desember 091

I det gamle grishuset hadde dei samla mange skattar, og her hadde mange i bloglandia kikka til auga vart stort og vått.

Desember 09 059

Juleevangeliet høyrte me på låven, med "okse og asen" under oss, og me sang ein av dei vakraste nye julesangane eg veit om; Bjørn Eidsvåg sin "I en natt"

I en natt så klar og kald,                                                                                   av en ung og tapper mor,                                                                                     i en krybbe, i en stall,                                                                                    fødtes håpet til vår jord.                                                                                  Så umerkelig, så stille,                                                                                  byens gater helt forlatt,                                                                                ingen opptog for den lille,                                                                             lyset kom en vinternatt.

Gjeterne satt rundt sin grue,                                                            skremtes opp av lys og lyd,                                                               himmlen stod i veldig lue,                                                                      engler sang om fred med fryd.                                                                  Ikke frykt - vær ikke redde,                                                                          Gud er kommet til vår jord,                                                                           nå i natt var det det skjedde,                                                                              gå til barnet og hans mor.

I det stille, til de små,                                                                              bringer Jesus håp og fred,                                                                              og han kommer da som nå,                                                                            fra sin himmel til oss ned.                                                                    Julenatt med lys og glede,                                                                       miner oss om Gud som kom,                                                                            evig er han her til stede,                                                                                     nå står grav og krybbe tom.

 

6 kommentarer:

Lykkeliten sa...

Nydelige bilder og ord. Dette må ha vært en fin opplevelse!

Adventsklem fra lykkeliten

Lisemoren sa...

Så stemningsfullt og fint dette var beskrevet. Det var nok en fin opplevelse for små og store.

Bjørn Eidsvågs i en natt er en klar favoritt her også. Nydelig.

Klem fra Lisemoren

Solveig sa...

Hei:)
Tusen takk for hilsen!
Så utrolig koselig avslutning dere har hatt. Nydelige omgivelser:) Fint med slike opplevelser.
Håper alt er bra med deg og familien din! Og at dere nyter førjulstiden:)
Stor klem fra meg.

Bea sa...

så fine bilder:o)

Den sangen er nydelig

Klem fra en Bjørn Eidsvåg fan.

ralfefarfars paradis sa...

Så vakre bilder- lyset var så fint- både lyst og mørkt på samme tid;) Vakker sangtekst også- jeg har sikkert hørt den- men akkurat nå kommer jeg ikke på hvordan den er ;) håper du har fått litt julstemning- hvis ikke er det jo enda ikke for sent;)
Ønsker deg en god søndag!

Lisemoren sa...

Sender deg en Juleklem fra Lisemoren. God JUL