onsdag 7. oktober 2009

Nå er det jul igjen?????????

Eg må tilstå at eg i år føler meg litt forfjamsa. Det er ikkje så lenge sidan eg tenkte at det framleis var mogleg å sitt ute når sola skein, og kanskje få litt farge på kroppen. Eller at det kanskje var sjangs for litt Indian summer. Eg har faktisk ikkje rukke å ta vekk alle sommerblomane enno, og tenkte eg skulle ta ein tur på plantasjen og kjøpe staudar og buskar på tilbod.. Eg må tilstå at eg stussa litt då eg fann heile plantasjen full av JULEPYNT!!!!!!

plantasjen

                                                   Biletet er lånt frå www.gorken.net

Ute hang plakatane for hagemøblar til halv pris, og inne stirra nissane meg i senk. Eg klødde meg i hovudet og lurte  på om eg hadde mista ein månad eller to på vegen. Det er då verkeleg leeeeeeenge til jul enno, eller?????

Betre vart det ikkje då eg kom heim og fann ut at fleire i bloglandia allereie har starta juleforbereiningane. Julepresangar har vorte handla inn, juledukar strokne og julemagasin og julebøker handla inn. Eg er jo laaaaangt på etterskudd, eg som så vidt har insett at det er haust.

tidlig_jul_07_599068a

No lurar eg på kva tid Julemarsipanen vert lagt ut i butikkane. Nidar pleier jo å vera tidleg ute, men no er dei på helane skal dei følge opp plantasjen. Til gjengjeld er jo Nidar god på å leve opp til sangen: "Nå er det jul igjen, nå er det jul igjen, og jula varer helt til påske.........." For to år sidan var påsken så tidleg, at ein enno kunne kjøpe julemarsipan på tilbod, når påskemarsipanen vart lagt ut for salg. Kanskje vendbare posar hadde vore tingen. Framsida kan vera den tradisjonelle raude julemarsipanen, og på baksida den gule påskemarsipanen, så slepp dei å tape pengar på å selge marsipan til halv pris.

julemarsipan-right

Eg må tilstå at eg er blandt dei som nektar å kjøpe julemarsipan før i Desember, og som let meg irritera over at jula kjem tidlegar og tidlegare kvart år. Mange er jo lei av jula og hiv ut julepynten så snart pakkane er opna. Juleforbereiingar er jo koseleg, og skal ein laga noko eigenprodusert til jul, må ein byrja no, og gjerne lesa litt julemagasin og bøker til inspirasjon, men no er eg litt spent på om jula verkeleg skal byrje allereie i bloglandia. Ting har jo ein tendens til å spre seg her inne, så byrjar fyrst ein så kjem vel resten etter;) Men eg lovar, hos meg er det leeeeeeeeeeenge til jul, og det kjem det tilå vera ei stund til. Eg lovar dyrt å heilagt å ikkje legga ut juleinnlegg før tidlegast i slutten av November. Æresord trur eg.............

god_jul1_mediumAlle bilete er henta hos google.

7 kommentarer:

Lykkeliten sa...

Psst, julemarsipanen har kommet!

Er enig med deg ang jul i butikker o.l. men vet at det er NÅ jeg må starte med julegaveprosjekter hvis jeg ikke skal bli alt for stresset i desember.
Mitt innlegg på bloggen idag er derfor det første med innslag av jul, men da i form av en selvlaget gave.

Lisemoren sa...

Jeg elsker julen, og pynter som bare det, men ikke før i desember. Jeg har alltid som mål å få frem adventsstaken til første søndag i advent, men det er ike alltid jeg greier det en gang.

Huset er ikke skikkelig pyntet før lillejulaften hos meg, for det skal jo være skikkelig høytid, og forskjell på desemberdager og juledager.

Så jeg er med andre ord helt på linje med deg her, Henriette. Men da jeg hadde min første jul som blogger i fjor, måtte jeg legge ut alle bildene av det pyntetde huset mitt i romjulen, for jeg rakk jo ikke noe annet.

Derfor har jeg lurt på om jeg skal begynne bare bittelitt før i år. Men jeg vet ikke, det er jo den tiden da. Men det er i hvertfall alt for tidlig for meg ennå.

Men jeg syns det er morro å se alt alle sysler med rundt på bloggene, man kan jo få mange gode tips og ideer.

Klem fra Lisemoren

Veronica sa...

Jeg kom faktisk over både julemarsipan o gjulebrus fra lerum i dag. men klarte å bare kjøpe brusen:p

Tusen tusen hjertelig takk for koselig kommentar på bloggen min, det varmer virkelig!
Prøver innimellom å ta meg små turer ut for å koble ut, men er vanskelig når tankene farer hjem igjen med en gang jeg går ut døren..

Ønsker deg en flott uke videre!

Stor klem fra Linea.

Torill sa...

Trur eg venter med den planlagte turen til Plantasjen eg !

Løvetann sa...

He he som eg skulle sagt det sjøl! Eg var på IKEA i dag og fekk julasjokk!
Ungane var i ekstase men eg følte meg berre stressa og forvirra. Ka e detta? Har eg sett det før? Virka kjendt. Men nei, ikkje nå på denna tida.

Hilsen ein forvirra Løvetann :-O

Veronica sa...

Har foresten en liten utfordring til deg på bloggen min :)

Jeanette sa...

Huff det er alt for tidlig med jul i butikkene....blir lei !! når julen er der....jeg fikk 2 skjønne store nisser til bursdagen min,må innrømme at de stod framme 2 dager...men har nå gjemmt de... :o)
GOD HELG!